Sivukartta  |  Linkit  |  Palaute
Tekstin koko: Suurenna Pienennä
Yhteystiedot

Ajankohtaista

13.6.2014 Vieraskynä: Ihmisillä on oikeus hallita digitaalista jalanjälkeään

Omia tietojaan hyödyntämällä ihmiset voivat parantaa arkeaan ja vaikuttaa yhteiskunnan kehitykseen. Suomalaisten tekemä päivittäistä liikkumista jäljittävä Moves-älypuhelinsovellus myytiin huhtikuussa Facebookille. Moves mittaa käyttäjän päivittäiset reitit ja otetut askeleet. Sen avulla voi pitää kirjaa tekemisistä ja liikkumisesta.

Lue lisää


10.6.2014 Palvelukulutus Suomessa muuttumassa eurooppalaisemmaksi

Suomen palvelukulutus on noussut muiden Pohjoismaiden tasolle. Erityisesti yksityisten palveluiden kulutus on viime vuosina saavuttanut muita pohjoisia eurooppalaisia hyvinvointivaltioita. Suomessa kulutetaan paljon koulutukseen, kulttuuriin, vapaa-aikaan, ravintoloihin ja kahviloihin. Kuluttajatutkimuskeskuksen julkaiseman tuoreen tutkimuksen perusteella Suomea voi kuitenkin edelleen luonnehtia ”tavaramaaksi”, sillä 1999–2012 kulutus on ollut erityisesti tavaran kulutuksen kasvua. Palvelukulutuksesta on kuitenkin tullut Suomessa entistä tärkeämpi talouskasvun ja työllisyyden ylläpitäjä.

Lue lisää


10.6.2014 Kaupan asema on vahvistunut lihamarkkinoilla

Kauppa on onnistunut viime vuosina kasvattamaan osuuttaan lihatuotteiden kuluttajahinnoista. Myös teollisuuden osuus on hieman kasvanut, mutta tuottajan ja verottajan saama osuus on sitä vastoin pienentynyt.

Lue lisää


9.6.2014 Ensimmäiset suomalaiset sähköautoilijat tyytyväisiä

Suomalaiset sähköautoilijat ovat tyytyväisiä käyttämiinsä sähköautoihin. Monet kokivat tyytyväisyytensä sähköautoihin lisääntyneen, kun ajokokemusta karttuu ja autoa opitaan käyttämään hyvin. Sähköautoilua pidettiin vaivattomana, luotettavana, miellyttävänä, hauskana ja esimerkiksi modernina ja eleganttina, kertoo Kuluttajatutkimuskeskuksen tuore tutkimus. Siinä tarkastellaan suomalaisten sähköautoilijoiden kokemuksia ja näkemyksiä sähköautoista.

Lue lisää


22.5.2014 Kohtuullisen minimin viitebudjetit päivitetty ja laajennettu

Kuluttajatutkimuskeskuksen vuonna 2010 laatimat ensimmäiset kohtuullisen minimin viitebudjetit on päivitetty ja laajennettu kolmella esimerkkitaloudella vuoden 2013 tasolle. Uudet esimerkkitaloudet ovat yhden vanhemman perhe ja lapsiperhe, joissa teini-ikäisiä lapsia. Viitebudjetteja on laadittu nyt yhdeksälle esimerkkitaloudelle: yksin asuvat miehet ja naiset alle 45-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat, yksihuoltaja, jolla kaksi lasta sekä kolmelle lapsiperheelle, joissa alle 10-vuotiaita lapsia ja teinikäisiä lapsia. Ryhmäkeskustelut olivat pohjana myös uusien viitebudjettien laadinnassa. Budjetit sisältävät seuraavat kulutusmenoryhmät: ruoka, vaatetus, kodin tavarat ja laitteet, informaatio, vapaa-aika, terveys ja hygienia sekä asuminen ja liikkuminen.

Lue lisää


16.5.2014 Kuinka nykyaika tuotiin Suomeen: Osmo A. Wiio uuden tulkkina

Edesmennyt professori, toimittaja ja poliitikko Osmo A. Wiio oli sekä tulevaisuuden ennakoija että luoja, ajatusten uudelleen muotoilija ja kansainvälisten vaikutteiden tulkki. Wiio puolusti avoimen yhteiskunnan ajatusta, olipa kyse sitten viestintäpolitiikasta tai tietotekniikan kehittämisestä. Wiion elämäntyössä uuden tekniikan edistäminen oli erikoisasemassa, ja hän kertoi ensimmäisenä monista uutuuksista suomalaisille, kirjoittaa Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusprofessori Mika Pantzar kirjoituksessaan Media & Viestintä –lehdessä.

Lue lisää


15.5.2015 Kuluttajatutkimuskeskus tutkii kuluttajien suhtautumista uusiin sähköisen liikkumisen ratkaisuihin

Kuluttajatutkimuskeskuksessa alkaa tutkimushanke, jossa tutkitaan, missä määrin ja millä ehdoin suomalaiset ovat halukkaita hankkimaan ja käyttämään uusia sähköiseen liikkumiseen liittyviä ratkaisuja ja palveluja sekä hyväksymään ne osaksi arjen käytäntöjään. Tarkastelun kohteena ovat kevyet sähköiset ajoneuvot, sähköautoilun yhteiskäyttöratkaisut sekä sähköisen liikenteen ja älykkäiden järjestelmien yhdistämiseen perustuvat ratkaisut ja palvelut. Hankkeessa tutkitaan myös sähköisen liikkumisen yhteyksiä muihin asuin- ja kaupunkiympäristön toimintoihin ja käytäntöihin.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta sivu
Poutapilvi web design Oy