Sivukartta  |  Linkit  |  Palaute
Tekstin koko: Suurenna Pienennä
Yhteystiedot

Ajankohtaista

19.12.2014 Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin (Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos) ja Kuluttajatutkimuskeskuksen yhteystiedot

Kuluttajatutkimuskeskus yhdistetään 1.1.2015 alkaen osaksi Helsingin yliopiston valtiotieteellisen tiedekunnan politiikan ja talouden tutkimuksen laitosta.

Lue lisää17.12.2014 Arjen rakentuminen ja rytmit perhe-elämän käännekohdissa

Perheiden arjen ongelmat ovat moninaistuneet yhteiskunnallisen kehityksen seurauksena. Apua tarvitsevien perheiden tunnistaminen on tärkeää, samoin auttamismenetelmien monipuolistuminen. Keskusteluun perustuvat työskentelymuodot eivät riitä kantamaan perheitä arjen ongelmien kanssa. Toiminnallisempi, arjen rytmittämiseen ja rutiinien luomiseen keskittyvä työtapa pureutuu paremmin ajelehtivaa arkea eläviin perheisiin, todetaan tuoreessa Kuluttajatutkimuskeskuksen julkaisemassa kirjassa Arjen rakentuminen ja rytmit perhe-elämän käännekohdissa. Kirjan ovat toimittaneet FT Pirjo Korvela ja professori (emer.) Terttu Tuomi-Gröhn. Kirja pohjautuu heidän johtamaansa Suomen Akatemian rahoittamaan tutkimushankkeeseen ”Arjen muuttuvat rytmit ja käytännöt perhe-elämän kriittisissä siirtymävaiheissa”.

Lue lisää


15.12.2014 ASUKKAAT MUKAAN KESTÄVÄÄN KIINTEISTÖNPITOON: Eurooppalaisen ENTRANZE-hankkeen tuloksia

Olemassaolevia rakennuksia voidaan tehdä energiatehokkaammiksi ja viihtyisämmiksi. Samalla voidaan torjua ilmastonmuutosta sekä vähentää energian tuontiriippuvuutta lisäämällä energiatehokkuutta ja uusiutuvaa energiaa. Rakennukset käyttävät noin 40 % Euroopan energiasta ja niiden kulutukseen vaikuttaminen on haastavaa, koska rakennuskanta uusiutuu hitaasti.

Lue lisää


12.12.2014 Kaupalla vahva asema jauho- ja leipämarkkinoilla

Kauppa on kasvattanut osuuttaan kotimaisten viljatuotteiden kuluttajahinnoista. Teollisuuden osuus on pysytellyt ennallaan, ja tuottajien osuus on hieman noussut. Arvonlisäveromuutosten myötä verottajan saama siivu on pienentynyt vuosien 2008 ja 2012 välillä. Tuonnin ja myymäläleipomoiden määrän kasvu ovat lisänneet kaupan osuutta kokonaisrahavirroista, ja kotimainen teollisuus menettänyt selvästi markkinaosuuksiaan.

Lue lisää


8.12.2014 Tuuppimisella voidaan tehostaa politiikkaa

Tuuppiminen, eli ihmisten valintaympäristön muokkaaminen politiikkatavoitteiden mukaiseksi, voi olla yksi työkalu muiden joukossa pyrittäessä kohti kestävämpää yhteiskuntaa. Helpoimmillaan voidaan yksinkertaisesti parantaa viestintää niin että se on vaikuttavampaa. Myös ympäristöä voidaan muokata: esimerkiksi ruokalan 20% pienemmistä lautasista syntyy 20% vähemmän ruokajätettä.

Lue lisää


4.12.2014 Suomalainen karppaaja syö sokeriakin

Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan suomalainen karppaaja karppaa varsin löyhästi. Osa karppaajista syö hiilihydraatteja, sokeria ja valkoisia vehnäjauhoja.

Lue lisää


Seuraavat


Tulosta sivu
Poutapilvi web design Oy